Tuesday, November 6

Kibo-ABC Workshop

Co-Chairs: Mr. Cheng Hai Tan, SSTA and Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA

9:00	Opening Remarks	10min	Co-Chairs			
9:10	Review of Kibo-ABC Recommendations from APRSAF-24	10min	Mr. Kazuo Umezawa, JAXA			
Activities around Asian Try Zero G						
9:20	Report from Japan	20min	Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA / Mr. Toru Mori,			
			JAXA/AES			
9:40	Report from Indonesia	15min	Mr. Fitri Nurameni, LAPAN			
9:55	Report from Malaysia	15min	Mr. Helmy Hashim, ANGKASA			
10:10	Report from Philippines	15min	Dr. Rogel Mari Sese, DOST			
10:25	Report from Thailand	15min	Dr. Namchai Chewawiwat, NSTDA			
10:40	Photo Session / Coffee Break	30min				
11:10	Report from Singapore	15min	Ms. Jermaine Tan, SSTA			
11:25	Report from Vietnam	15min	Mr. Nguyen Tuan Dat, STI			
Asian Herb in Space (AHiS)						
11:40	Status Review and discussion	30min	Moderator: Mr. Kyoichi Arakane, JAXA/AES			
Parabolic Flight Opportunities						
12:10	Discussion about future possibilities	15min	Moderator: Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA			
Robot Competition in Asia with Astrobee and Int-Ball						
12:25	Announcement from JAXA	10min	Mr. Kazuo Umezawa, JAXA			
12:35	Wrap up - Review of Recommendations and Action Items	25min	Co-Chairs and all			
13:00	13:00 Adjourn					

Space Environment Utilization Working Group (Day 1)

Co-Chairs: Mr. Cheng Hai Tan, SSTA and Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA

Introduction and Country Reports						
14:00	Opening Remarks	10min	Co-Chairs			
14:10	Review of SEUWG Recommendations from APRSAF-24	10min	Mr. Kazuo Umezawa, JAXA			
SEU Country Report						
14:20	Kibo Utilization Overview	15min	Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA			
14:35	Space-Related Activity in Indonesia	15min	Ms. Rasdewita Kesumaningrum, LAPAN			
14:50	Country Report from Malaysia	15min	Mr. Helmy Hashim, ANGKASA			
15:05	National Space Exploration Phase III : Implementation of	15min	Dr. Ammarin Pimnoo, GISTDA			
	Microgravity Research in Thailand					
15:20	Country Report from Singapore	15min	Ms. Jermaine Tan, SSTA			
15:35	Coffee Break	30min				
16:05	Country Report from New Zealand (Skype)	15min	Dr. Haritina Mogosann, KiwiSpace			
16:20	Country Report from Vietnam	15min	Mr. Nguyen Tuan Dat, STI			
16:35	Country Report from Philippines	15min	Dr. Rogel Mari Sese, DOST (TBD)			
16:50	16:50 Adjourn					

Space Environment Utilization Working Group (Day 2)

Co-Chairs: Mr. Cheng Hai Tan, SSTA and Mr. Fumiaki Tanigaki, JAXA

"Kibo" Utilization Opportunities							
9:00	Introduction to Day 2 Sessions	10min	Mr. Kazuo Umezawa, JAXA				
9:10	Keynote: Micro/nano/pico-satellites for affordable space	30min	Prof. Shin-ichi Nakasuka, Univ. of Tokyo				
	utilizations and international collaborations						
CubeSats (related to J-SSOD)							
9:40	Overview of JAXA Utilization of JEM Exposed Facility	15min	Mr. Takuki Sano, JAXA				
	(J-SSOD - JAXA's Perspective)						
9:55	SpooQy-1, A CubeSat to Demonstrate an Entangled	15min	Dr. Xueliang Bai, NUS				
	Photon Light Source						
10:10	UBAKUSAT	15min	Mr. Ali Baygeldi, MTMAC				
10:25	SuryaSat (KiboCube)	15min	Dr. Sunartoto Gunado, Surya University				
10:40	Photo Session / Coffee Break	30min					
11:10	BIRDS	15min	Dr. Mengu Cho, Kyushu Institute of Technology				
Material Exposure Experiment							
11:25	Overview of JAXA Utilization of JEM Exposed Facility	15min	Mr. Takuki Sano, JAXA				
	(EXHAM & i-SEEP)						
11:40	ExHAM Experiment Preparation and Onboard Real-Time	15min	Mr. Shingo Wachi, JAMSS				
	Operation						
11:55	E-SOFPADS for Space Radiation Dosimetry:	15min	Dr. Noramaliza Binti Mohd Noor, UPM				
	Sharing our First Experience						
12:10	I-SOFPADS for In-Flight Radiation Dosimetry	15min	Dr. Fathinul Fikri Ahamd Saad, UPM				
12:25	Lunch Break						
	Microgravity Experiment						
14:00	Introduction to Kibo Onboard Experiments	15min	Mr. Kyoichi Arakane, JAXA/AES				
14:15	Joint Space Experiment Program: Asia-Pacific Space	30min	Dr. Ammarin Pimnoo, GISTDA				
	Frontier Research						

Specia	Special Session / ISS commercialization and beyond – Asian perspective -				
14:45	Introduction to Host Country Session	15min	Mr. Cheng Hai Tan, SSTA		
15:00	Space BD Inc. providing satellite deployment	15min	Mr. Kazuma Momoo, Space BD		
	opportunities from the International Space Station				
15:15	Introduction of Mitsui's Business Activities to Accelerate	15min	Mr. Yohei Oyama, Mitsui & Co., Ltd.		
	the Space Utilization				
15:30	Coffee Break	30min			
16:00	Proposal for the establishment of an ASEAN	15min	Dr. Eleni Antoniadou, TWD		
	Bioastronautics; Space Medicine Translational Research				
	Initiative				
16:15	Russian commercial programs in the field of manned	15min	Ms. Anna Zakharova, Glavkosmos		
	flight opportunities - unique expertise and				
	comprehensive range of services				
16:30	United Nations/China Cooperation on the Utilization of	15min	Mr. Aimin Niu, UNOOSA		
	China Space Station				
16:45	Introduction to International Space Exploration	15min	Mr. Kazuyoshi Kawasaki, JAXA		
17:00	Wrap up - Review of Recommendations and Action Items	30min	Co-Chairs and all		
17:30	17:30 Adjourn				

Updated: 2018/11/5